• Vegetariánská jídla

    19 led 21:25

    Take se pridavam a prosim o vetsi pestrost a kvalitu vegetarianskych/veganskych jidel :)
  • porce

    16 led 12:50

    chápu, že se zdražili suroviny a tudíž se zdražuje i v menze, ale abych prostě za oběd dala 40 korun a po dvou hodinách měla hlad, to se mi prostě nezdá. Porce se rapidně zmenšili a pokud fakt výslovně neřeknu, že chci víc - což je mi většinou trochu trapný - tak se za ty peníze fakt nenadlábnu.
  • Kvalita × cena

    14 led 22:45

    Kvalita jídel ve studentské výdejně mě moc nepřesvědčila. Navštívil jsem jí asi 2×, poprvé to byl malý karbanátek (který se dal jíst) s tunou kaše, která se moc nedala. Podruhé jsem tam měl možnost ochutnat rizoto, které by se dalo jíst, kdyby byla rýže dovařená a ne tvrdá jako hřebíky. Chápu, že se to vaří ve velkém množství, ale ... proč na střední škole se mi toto nikdy nestalo? Takže mě to moc nepřesvědčilo navštěvovat studentskou výdejnu. Chodím dolů na minutkovou, kde se sice snaží jídla obměňovat, ale hranolky ke každodenní konzumaci nejsou moc dobré. Musím alespoň dát jedno plus za kuřecí nudličky, které mi tam snad jako jediné chutnají. Dále navštěvuji pizzu, kde na vás za pultem čekají paní s velice "příjemným" pohledem. Je vidět, že pečení pizzy je jejich vysněná práce. Velice dokáží "zpříjemnit" svým pohledem zbytek dne. Navíc pizza je skoro vždy přepečená, takže si o okraje vylámete zuby. Celkově kvalita jídla bych řekl neodpovídá ceně, kterou platíme. Člověk občas přemýšlí, jestli nejsou lepší instantní nudle, než to co nám tam servírují. Chtělo by to buď trochu upravit suroviny za tu cenu, nebo trochu zlevnit.
  • Nedostal jsem své jídlo :(

    14 led 21:43

    Také se Vám někdy stalo, že jste si objednali jídlo, přišli jste si pro něj v 13.30, a kuchařka vám sdělí, že už ho nemá? Doufám, že to není běžné. Vždy jsem počítal s tím, že zaplacené jídlo je rezervované.
  • Kvalita

    14 led 16:05

    Za poslední 4 roky šla kvalita jídla rapidně dolů.
    • Re: Kvalita

      16 led 11:57

      Dobrý den,

      kvalita jídel se určitě nezhoršuje. Snažíme se jídlo připravovat z kvalitních surovin.


      Tomaschko Petr,
      vedoucí menz
  • Kvalita brambor

    14 led 13:35

    Kvalita brambor v menze je naprosto šílená. Poprosil bych, aby se místo brambor krmných kupovali brambory pro normální lidi a ne pro svině a býčky.
    Díky!
    • Re: Kvalita brambor

      16 led 11:23

      Dobrý den,

      kvalita brambor se naštěstí od změny dodavatele výrazně zlepšila. Krmné brambory nenabízíme v našich menzách.

      Děkujeme za názor, Tomaschko Petr
  • Pestrost vegetariánských jídel

    14 led 00:46

    Ráda bych navrhla větší pestrost bezmasích jídel. Jakožto člověk, který nejí maso, mám na výběr jedno maximálně dvě jídla. To není problém - jsem ráda, že si alespoň to jedno jídlo mohu dát. O co bych však ráda požádala, je o větší variabilitu těchto jídel. Přibližně po 2 týdnech se jídla stále opakují a člověk tedy jí dokola stále to samé.
    Předem děkuji za zvážení.

    PS: Jako pochvalu bych chtěla vyzdvihnout Zeleninové rizoto z bulguru, které je výtečné!
    • Re: Pestrost vegetariánských jídel

      16 led 11:15

      Dobrý den,

      děkujeme za názor. Jídelníček točíme po 7 týdnech. Pouze svíčková se v jídelníčku opakuje vícekrát.

      Tomaschko Petr
      vedoucí menz
  • Kvalita masa

    7 led 22:13

    Kvalita mas, jak vepřových tak kuřecích je někdy žalostná. Místo celistvého masa na talíři tak mám jen jakési cucky. :)
    • Re: Kvalita masa

      16 led 11:12

      Dobrý den,

      prosím, pokud budete mít příště problém s masem, můžete ho ihned řešit s vydávajícím personálem.

      Děkuji, Tomaschko
      vedoucí menz
  • Vaření bez surovin od nejmenovaného holdingu patřícího 1 nejmenovanému politikovi

    23 pro 20:48

    Nebo alespoň jejich omezení a nahrazení za produkty od místních producentů.

    Pokud už tuto strategii menza aplikuje, tak je vše v pořádku. V opačném případě doporučuji zaměřit se např. na drůbeží maso, uzeniny, mouku, strouhanku, pečivo či mléčné výrobky...
    • Re: Vaření bez surovin od nejmenovaného holdingu patřícího 1 nejmenovanému politikovi

      16 led 11:05

      Dobrý den,

      potraviny se snažíme vybírat podle kvality a ceny. Neupřednostňujeme určitého nejmenovaného dodavatele.

      Tomaschko Petr, vedoucí menz
  • Výběr a kvalita jídel

    22 pro 14:15

    Jsou dny, kdy si v menze z jídel, která jsou nahoře, nelze vybrat ani jedno... a pak jsou zase dny, kdy nevím, které jídlo dříve (například pokud se dá svíčková a řízek v jeden den). Bohužel musím říct, že občas dostanu něco, co je docela těžko poživatelné... nedávno mi špagety plavaly ve vysoké vrstvě oleje, což mi krásně promastilo střeva na celý den. Kuřecí nudličky tandoori byly jen taková lehce pálivá voda, která měla asi připomínat indické jídlo.
    Nebo pokud je už jídlo poživatelné, tak je to tak malá porce, ze které by se nenajedlo ani malé dítě... např. těstoviny s nivovou omáčkou... stálo to snad kolem 50 Kč a byla tam taková loužička omáčky, že jsem v tom sotva obalila pár těstovin. A 3 malé bramboráčky z polotovaru s prorostlou panenkou bych taky nečekala za 50 Kč...
    Další pro mě nepochopitelná věc je, že když víte, že např. řízky či svíčková jdou na odbyt, proč neuděláte více porcí, a např. méně porcí trhance. Trhanec pak je třeba i v půl druhé odpoledne, kdežto svíčková dojde po 20 minutách...
    Chápu, že se jídlo zdražuje, a tudíž se muselo zdražit i v menze, ale za vyšší cenu bych čekala přiměřené porce nebo kvalitu... vím, že je těžké při nedostatku personálu uvařit dobře a ve velkém množství, ale...